Nasz serwis korzysta z cookies tylko do obsługi zakupów. Poprzez przeglądanie dalsze serwisu zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Potwierdź i zamknij komunikat
 
SMARUJ ZE SMAKIEM
linespaceNASZE PRZEPISYspaceline
FOOD PAIRINGDO KONFITURDO CZATNI

PASZTET Z SOCZEWICY
z czatni Imbirowa Śliwka Luks Pomada

-1 szklanka soczewicy zielonej
-2 pory (białe części)
-150 ml oleju
-2 jajka
-sól
-pieprz
-gałka muszkatołowa


Ugotuj soczewicę w 1,5 szklanki wody. Ponieważ soczewica zielona nie
rozgotowuje się tak jak czerwona, możesz ją lekko zmiksować lub
rozdusić łyżką. Pory pokrój na plasterki i duś na oleju, aż całkiem
zmiękną. Wymieszaj dokładnie soczewicę, pory i jajka, dopraw solą,
pieprzem i gałką muszkatołową. Przełóż masę do formy posmarowanej
masłem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 1 godz. w temp. 180°C.


 
left side bar footer
POLEĆ ZNAJOMEMU